Hogyan tovább: természetesen egészségesen!

Az évforduló mindig nagy fogadkozásokról szól, de vajon miért nem teljesülnek az újévi fogadalmak? Miért fulladnak kudarcba a fogyókúrák? Miért bizonyulunk gyakran képtelennek arra, hogy azzal foglalkozzunk, amit pedig nagyon akarunk, például egészségesen élni? 

Új szokás kialakítása

Minden szokás, amelyen változtatni akarunk, kényelmetlenséggel jár. 1-2 napig, vagy talán még 1-2 hétig, amíg a lelkesedés tart, betartjuk a fogadalmunkat, de visszarázódva a megszokott kerékvágásba, lassan-lassan lemondunk a változtatásról, pedig ennek nem kellene így lennie.

Azt mondják, hogy egy új szokás kialakításához minimum 21 nap szükséges. Ha egy napot kihagyunk,  a számolás újra indul, de biztosabb, ha 30 napig bírjuk egyfolytában. Ennyi idő elteltével már komoly lelkiismeret furdalást okoz, ha nem tartjuk magunkat a nehezen kialakított új szokásunkhoz. Egyszerre azonban nem célszerű több új szokást felvenni, mert az akaraterő is olyan, mint az izmok, ha túlerőltetjük, kimerül.

Rendszeres mozgás

természetesen egészségesenHa megfogadtad az egészséged megőrzéséért, vagy jobbításáért, hogy naponta legalább 30 percet mozogsz, bármit tehetsz, nem kell azért az edzőterembe elmenni. Könnyen megbukhat az elhatározás, mert az edzőterem messze van és télen hideg van, nyáron pedig meleg.

Azt olvastam (Shawn Achor – A boldogság mint versenyelőny), hogy a kudarc egyik oka az ún.  20 másodperces szabály. Minden olyan tevékenység, aminek az elvégzése több fáradtságba kerül, mint 20 másodperc, gyakran bukásra van ítélve. Előbb választjuk a kevesebb fáradtságot igénylő tevékenységet, mint azt, ami bonyodalmakkal jár.

Rengeteg lehetőség van az interneten, segítséget adva olyan mozgáshoz, amely egy szobában minden eszköz nélkül elvégezhető.

Egészséges testsúly

Ha fogyni akarsz kalóriaszámítással, miközben azt is méred, mennyi fehérje, szénhidrát és zsír került a szervezetedbe, látogass el a számomra kitűnően működő honlapra.

Egészséges táplálkozás

természetesen egészségesenEgészségesen akarsz táplálkozni? Nekem nagyon bevált, hogy mindent megkapjon a szervezetem, illetve családom minden tagjánál 7 évestől 60 évesig, a spirulina és ganoderma (felnőtteknek kávéban, gyerekeknek kakaóban).

Tarts ki 30 napig és meglátod, amit elhatároztál, be is tudod tartani, ami nemcsak a testednek, de az önbecsülésednek is javára válik.

Fittebb leszel, tele energiával és jó kedvvel.

A betegségek lelki eredete

A testi betegségek oka legtöbbször lelki eredetű. Ha a lélekben megszűnik a harmónia, megjelennek a betegség első tünetei. Sajnos legtöbbször nem figyelünk rá, csak amikor már orvosi segítség kell. Akkor jön a tüneti kezelés, a gyógyszerek, de ahhoz, hogy teljesen meggyógyulj, a lelkedben kell rendet tenned, hiszen testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan funkcionálunk. Így válhatsz egészségessé!

Jövedelem kiegészítés kávézással
Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.