Blog

kávépörkölés

Kávéink jellemzői

Brasil Cerrado Single origin, 100% arabica. Lágy, enyhén édeskés ízzel. Nyomokban mogyoró, kakaó és karamellás ízjegyekkel. A Minas Gerias államban található Cerrado ültetvény után kapta a nevét. Guatemala SHB Atiltlan Single origin, 100% arabica. Közepesen savas, nyomokban gyümölcsös aromák. A utóízben kakaó, karamella fedezhető fel. Colombia Supremo Sofia Single origin 100% arabica. Testes, savakban, aromákban gazdag kávé. Espresso Blend 85% a három arabica és 15 % indiai Robusta Monsooned AA keveréke.    

Continue reading

kávépörkölés

Kávépörkölés napjainkban

  Napjainkban a kávépörkölés már általában számítógéppel támogatott technológiai folyamat. Digitális mikro pörkölővel elkészül kis mennyiségekből a kávéra jellemző legjobb íz profil. Ez digitálisan elmenthető és a gyártó gépen a paramétereknek megfelelően reprodukálható. Természetesen soha nincs két azonos pörkölés, de a fajtára jellemző keretek megadhatók és adott esetben módosíthatók.  Számítógéppel vezérelt pörkölés

Continue reading